Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Karin Granbom Johansson

Hej. Först vill jag meddela att min disputation gick bra. Det är en sådan lättnad – och nu kan jag ha mer fokus på spetsaffären igen. Jag ber också att få tacka för hälsningar och hejarop från alla knypplare! 🙂 Till och med knyppel-närvarande på disputationen!

En av de saker jag länge velat ta tag i är att skriva om Karin Granbom Johansson. Som många vet avled hon i oktober 2022 vilket var alldeles för tidigt. Jag vill nu hylla den gärning hon gjorde för knyppel-Sverige, men också lyfta fram vilken fantastisk människa hon var. Jag kommer ihåg för ett år sedan när hon var knyppel-lärare i Vadstena och hennes elever kom in till mig i Gottfrid Larssongården för att berätta hur fantastisk hon var och vilket tålamod hon hade. Det är otroligt sorgligt att hon inte finns med oss längre. På denna sida https://elsapetersonsspetsaffar.com/karin-granbom-johansson/ skriver jag lite mer om Karin och min mamma och mig och Sten-Inge. Tänk att man kan ärva en vän efter sin mamma!

Slutligen – snart dags för knyppel-vecka igen! Och mig träffar ni ”som vanligt” i Gottfrid Larsson gården – samma gård på Skänningegatan som Vadstena Spetsmuseum är beläget. Jag ser fram mot deras årliga trädgårdsutställning.

Information

Detta inlägg publicerades den 14 maj, 2023 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: