Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Knyppeldagen 1/7 2016

Då var ännu en knyppeldag till enda, denna gång utan mamma. Det var nog det som kantat hela denna dag – alla ni som kände mamma och passade på att komma in i affären och prata lite om henne. Sorg – eftertanke – men också mycket tacksamhet för hennes livsverk.

IMG_3682

Ulla kom in med en vacker bukett, Anne-Marie var på mammas grav med en bukett. Det har varit många vänliga och kärleksfulla ord i dag. Men också många uppmuntrande ord till mig och lycka till med fortsättningen. Och en fortsättning blir det  även om jag i dagsläget inte kan säga exakt hur. MEN hemsidan kommer definitivt finnas kvar. Och jag kommer att se till att hålla lager på mönster åt er alla!

Jag känner igen många av er även om jag inte har namn på alla – men det är är i alla fall väldigt roligt att träffa er. Utanför vår affär satt Harriet och knypplade Näckrosen.Samma spets som hon knypplade första gången för 30 (!) år sedan. Anne-Marie knypplade en löpare som vi inte har i lager just nu – men det blir väl till att trycka om den framöver.

IMG_3678

 

IMG_3686

IMG_3711

Min formidabla fröken Eva gjorde en visit, och fick även göra lite nytta med några frågor som jag inte kunde svara på.

IMG_3681

Många ville sitta utanför affären och knyppla, bland annat hela kära gänget av Spetsgångare – förutom de som passade spetsmuseet! Men de kom in och hälsade på när de var klara med dagens pass. Här följer ett gäng foton som min man Lasse tog i samband med att han var ute och servade med kaffe och kakor.

Observera musmattan med ägg ovan till vänster – dessa finns att köpta på Spetsmuseet och så kan man placera in lämplig spets som dekoration!

IMG_3673

Och med denna Sommarfjäril önskar jag er alla en riktigt trevlig sommar!

2/9-16

Nu har jag fått bilder från Harriet Andersson på den färdiga Näckrosen som hon knypplade på under Knyppeldagen 2016. Hon skickade även med ett par bilder på när hon sitter vid dynan. TACK Harriet för att du delar med dig!!!!!Harriet Näckros 2.jpg

Harriet Näckros 1.jpg

Näckrosen.jpg

Gustavsberg 2/9 2016

Vadstena 1/7 2016

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: