Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

16 oktober 2015

Hej igen, måste passa på att rapportera nu när jag är och hälsar på i Vadstena igen.

IMG_1543Fint väder i Vadstena – men inte så många människor som har vågat sig ut. Lite skillnad mot hur det kan se ut, tänk bara på hur det ser ut på knyppeldagen i juni!

IMG_1534Men det som är sig likt är att mamma är i affären!

IMG_1537

IMG_1540Det färgade garnet ligger och väntar på att ni ska knyppla tomtar och annat fint till i jul!

Jag fyller på med lite fler bilder i morgon, vi planerar nämligen att gå ner till biblioteket där föreningen Vätterspetsen ställer  ut spetsar.

Och har ni inget för et på söndag så visar Eva Wikström sin spetssamling i Stockholm på söndag (föreningen Knyppelpinnarna). Om jag får foton av henne så ska jag visa dem också för er som inte kan gå dit.

IMG_1580

Utanför biblioteket i trapphallen finns denna lapp + en monter där man alltså som förening kan ställa ut sina alster.

IMG_1583Just nu ställer en förening från Jönköping/Huskvarna (Jönskvarna) ut, så mamma och jag passade på att gå ner och titta på deras utställning. Damerna från södra Vättern trotsade dimman och kom på besök till Vadstena samma dag även de för att titta på utställningen men också för att komma in och hälsa på oss i affären.

IMG_1560På höger kortsida hänger en längdspets + Anne-Maries tulpanbokmärken. Jag har själv precis spolat på garn för att knyppla ett sådant i min kurs, rött och grönt till jul tänkte jag.

IMG_1556

Det är fönster med någon slags säkerhetsanordning, därav rutorna som ni ser i bilderna. Nåväl, här följer ett gäng bilder – jag har försökt att få med allt även om det inte var helt enkelt med lampor som bländade och svårt att komma än in i hörnen.

IMG_1569IMG_1561IMG_1558IMG_1578IMG_1575IMG_1572IMG_1573

Vadstena 16 oktober

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: