Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Förföljd av en väska

Efter en intensiv höst var det dags för några dagars avkoppling i Rom. Semestern var inget jag hade tänkt berätta om offentligt egentligen, men när jag kom hem och gick igenom mina bilder upptäckte jag något märkligt. Det var som om jag och min man varit förföljda. Inte riktigt på alla bilder – men på förvånansvärt många dök de upp. Framförallt den svarta väskan var väldigt efterhängsen medan kragen hade en något mer återhållsam närvaro.

Som alla andra såg vi Fontana di Trevi, både på långt håll och när vi kastade i våra mynt kom vi fontänen närmare in på livet.

bild 1Och där på bilden till höger är den, väskan, hängandes på ett uthugget blad i stenen. Det här visade sig sedan att det var bara början.

Bild 2Väskan skulle nämligen dyka upp igen. Först vid Pantheon tillsammans med kragen. Inte heller vid restaurangen höll de sig undan.

Vi ägnade en halv dag i Forum Romanum och det fanns inte  en enda spetsfri bild, de var överallt!

Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6 Bild 7 Bild 8

Paolo Mascagni, vem är det? Och hur har han tagit på sig kragen?

Vi hittade honom i Villa Borghese och på ett spöklikt sätt bytte han från krage till väska, utan att säga ett ord. Man blir ju lite nyfiken på vem han var och tack vare Google fick vi veta att han levde 1755 – 1815 och var professor i anatomi vid universitetet i Pisa.

Bild 9

Vi tänkte att det kanske bara var vid de stora turistattraktionerna som spetsarna härjade, men även på bilderna från en promenad på en vanlig gata dök de upp!

Bild 10

Naturligtvis såg vi även Colosseum, och vad hände? Kragen var lite mer försynt, igen, men väskan… den skulle vara med på varenda bild.

Bild 11

Nu får det räcka med bilder. Sugen på att knyppla? Kragen – den får du allt rita ett eget mönster till om du vill knyppla – men väskan finns – Inez väska nummer 1 – så det är bara att sätta igång. Du hittar mönstret här på hemsidan i Butiken, gå sedan vidare till mönster eller klicka på länken: https://elsapetersonsspetsaffar.com/monster/ så hittar du både väska nr 1 och väska nr 2!

Karin Landtblom

17 november 2013

%d bloggare gillar detta: