Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Inez Väska

Jag pratade med Harriet för ett tag sedan – och hon sa då att hon tänkte sätta upp och knyppla Inez Väska. jag bar henne fotografera lite under arbetets gång. Harriet har använt lingarn 35/2 halvblekt och oblekt i väskan. Efter några dagar kom första omgången med foton:

Och sedan, efter 6 dagar kom resten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ni vanliga människor som knypplar – ta inte upp tävlingen med Harriet – för Harriet är en äkta yrkes-knypplerska.

Harriet lärde sig tidigt att knyppla av sin mamma som också var knypplerska. De knypplade båda två till Emie Särnstedt som var spetsförläggare i Motala. Harriet knypplade den lilla tunna Krokodilen till Särnstedt när hon var liten. Jag ska åter ge ut det mönstret – kanske redan under våren. Likaså ska mönstret Harriet tryckas om i vår. Jag återkommer med lite mer information om Harriet och hennes mamma framöver.

Harriet passade även på att skicka en bild av Inez Väska nummer 3 – samma som ni kan se bilder från när Eva Wikström knypplade den förra året. Jämför bottnarna så kan ni se att det är lite skillnad.

harriet-10

Harriets Inez Väska nummer 3

img_5207

Evas Inez Väska nummer 3

Njut av alla fina bilder – OCH tack snälla Harriet för att du delar med dig!

Gustavsberg 11/2 2017

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: