Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Ugglan, del 2

För ett par år sedan la jag ut en sida om mönstret ”Ugglan”. Klicka på denna länk så kommer du till den första sidan om Ugglan https://elsapetersonsspetsaffar.com/ugglan/

Nu blev det anledning att återkomma till detta mönster en gång till då jag fått påpekande om att det är lite klurigt att få till ögonen på Ugglan.

Vad gör man då – jo man tar helt enkelt ett mönster och sätter i gång för att få ordning på saker och ting. Och nu råkar det bli så att jag ska knyppla åtminstone fyra stycken då mina döttrar vill ha ugglor till sina barn. Nåväl – det första barnbarnet heter Wilma och är 2 år och hon vill ha en rosa uggla.

Jag plockar in lite bilder här från olika delar av ögonpartiet. När man är klar med vävbotten i ”öronen” så ska paren fördelas nedåt så att det går ner ett par där det är ett rakt streck (vridningar) och två par där det är ett vågigt streck (fläta). Om man börjar från mitten och fixar till par för flätor och vridningar så kommer man att få 5 par över på kanterna.

IMG_4339

Samma sak gäller sedan i hela ögat – ha koll på var det ska vara vridningar och var det ska vara flätor! Den skarpögde kan se att det fattas ett streck i ögat längst upp i rundeln! Jag lägger in fler bilder så att ni kan följa hur ögat blir till.

IMG_4370

Ikväll ska jag fortsätta med kroppen och jag återkommer med fler bilder efterhand.

Lycka till med era Ugglor!

fyra ugglor.JPG

Ett tu tre så var det fyra ugglor i min samling. Nu ska jag köpa kuddar och leverera kuddarna till min Uggle-barnbarn.

IMG_0687[1].JPG

Freja och BirkIMG_4624[1].JPG

Alva och Wilma

Kuddarna är levererade och godkända, nu är det bara kudden till min son som ska bli klar – Ugglan väntar på sin kudde! Vit och svart.

IMG_4618[1].JPG

Gustavsberg 12 september 2016

Gustavsberg 2 september 2016

Gustavsberg 11 augusti 2016

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: