Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Mitt hjärtas nyckel

nyckelring hjärtaNytt mönster oktober 2017 – Mitt hjärtas nyckel.

Mönstret kostar  60 kronor, och ursprungsförslaget är att knyppla vävbotten – som guldhjärtat och det röda hjärtat ovan. Det röda är knypplat i Bockens 60/2 (45 kronor/rulle) och det andra är knypplat i Guld 60/2 (35 kr/rulle). Finns även Silver 60/2. Nyckelringarna kan köpas separat och kostar 15 kr/st.

Mönstret kan varieras på många olika sätt. Här nedan följer några olika förslag:

Multicolors-hjärta med dubbelslag

Detta hjärta är knypplat med dubbelslag, och garnet heter Multicolor och finns i många olika färger (29 kr/rulle)

Nätbotten-Hjärta

Det blå hjärtat är knypplar med nätbotten med dubbelslag i kanterna.Garn – blanding av Fil Au Chinois bomull, nystan á 30 kronor och Fil Au Chinois metalltråd á 60 kronor. Färgkartor hittar på denna länk: https://elsapetersonsspetsaffar.com/garn-tillbehor-2/

garn till hjärtaRegnbågs-Hjärta

Slutligen ett Regnbågshjärta med en vit tråd som gångpar och olika färger i ”varpen”. Här skulle även Metallic 80/2 kunna fungera som regnbågsfärger. Se färgerna på bilden nedan. 20 kr/rulle. Ett bra sätt att göra sig av med småstumpar av olika garner.

80_2 20 kronorHar du knypplat ett hjärta till nyckelringen får du väldigt gärna skicka in en bild som inspiration till andra!

11/11 2017

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: