Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

15 augusti 2015

IMG_0875Ja, vad gjorde mamma? Jo hon tittar på den nya skyltningen förstås!

IMG_0917Vad det gäller kort så finns det lite olika varianter som passar bra för både dop och giftermål. I bakkant på de stora fotografierna ser vi till vänster en av de runda medaljongerna som Aurore Ingelotz komponerat och till höger ser vi spetsen uppsatt på dynan. Det är några pinnar att hålla reda på!

IMG_0920

Till vänster ser vi spetsen Solringar på kudden, och sen är det längdspetsarna Hulda till vänster och Kotteri till höger. Svalan i bakgrunden håller på att ta slut, jag tror bara det finns ett eller två mönster kvar nu! Framför Svalan ser vi Trekantig infällning.

Infällningar hittar du på: https://elsapetersonsspetsaffar.com/monster-infallningar-och-motiv/

Längdmönster hittar du på: https://elsapetersonsspetsaffar.com/langdmonster/

IMG_0918

På dynan är det Pepparkakan, uddspets, som syns och i framkant den rektangulära Halva pepparkakan samt en krage med Halva pepparkakan. Bakom syns kragen Gallernackan. Ungefär i mitten ser ni den lilla runda Tvåöringen. Jag funderar på om jag ska försöka mig på den nu i höst…. får se vad fröken Eva säger!

Kragar finns på: https://elsapetersonsspetsaffar.com/monster-kragar-ovrigt/

Gustavsberg 17 augusti 2015

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: