Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Knyppeldagen 27/6 2014

Dags igen! Årets knyppeldag är på gång. Enligt väderleksrapporten ska det komma regn kl 13…. spännande att se hur det ska gå!

rödtornet

Himlen är lite blå, kanske ska det gå bra trots allt.

Gata 1

Det blev lite blandat väder. När knyppeldagen startade vid 14-tiden åskade det ordentligt och det kom en riktig störtskur. Men sen klarnade det upp blev ganska bra väder.

gata 2

Under parasollet sitter Harriet Andersson.

gata 8

 

Duken hon knypplar syns på tavlan bakom. Det är en stor rund duk med en bård och en rund innerplatta i mitten. På bilden ser vi henne knyppla på innerplattan.

gata 10

På denna bild ser vi bården uppsatt. Till hösten kommer mönstret till den duk att ges ut. Efter lite omröstningar med en del kunder i butiken har vi enats om att döpa duken till Gunnel!

gata3Här ser vi spåren av regnet! Det kanske inte var  varmt att sitta och knyppla hela tiden. Men med tanke på hur många som flockades till runt Harriet så får vi hoppas att hon kunde hålla värmen!

gata 11

Och sen kom den sedvanliga kaffevagnen med efterlängtat kaffe och fika bröd.

 

 

gata 6Bredvid Harriet under parasollet satt Kerstin från Vadstenas spetsgångare. (Hoppas jag fick namnet rätt) Spana in den läckra trollsländan på hatten!

gata 7På dynan hade hon Ugglan. Vi pratade om att hon gärna monterar Ugglan och andra motiv på kuddar. Bra idé!

affär 1

Inne i affären var det inte kallt. Många passade på att komma in redan klockan tio för att undvika den värsta trängseln. De hade nog tur för sen var det ont om plats. Men det är trots trängseln väldigt gemytligt. Våra kunder är trevliga människor som hjälper oss och varandra och skickar varor kors och tvärs, för att vi hade inte någon chans att komma fram till andra sidan disken!

Affär 2 Affär 3 Affär 4

Mamma var med hela dagen. Hon satt mestadels parkerad i ett hörn för att inte springa i vägen för mig och Karin. Men platsen hon satt på är väldigt bra. Alla som ville komma och prata med henne och fotografera henne kunde göra det. Min man Lasse var utskickad som fotograf och kom hem med följande bilder:

rosen

Åsa Kylkemo Olander knypplar Rosen 2

Ingerd Gård Blombård

Ingegerd Gård knypplar Blombård

Inez Blomma Evi Söderqvist

Evi Söderqvist knypplar Inez blomma

Gun Andersson Hulda

Gun Andersson knypplar Hulda

gata 13

Här var jag i farten och jag var inte lika duktig som Lasse att fråga om namn. Men det är en Lanåtta på dynan.

gata 15

Gunnel Landström knypplar Enebården festremsa

Ebebården

Närbild på festremsan.

gata 16

Här var jag fotograf och glömde fråga om namnet. Kerstin ?. Hur som helst så knypplas det mönster ur en bok från Finland.

Ylva Johansson Nio pars tagg från Skåne

Ylva Johansson knypplar nio pars tagg från Skåne

Ulla Fager Andersson Clematis

Ulla Fager Andersson knypplar Clematis

Sol på våg Barbro Wettergren

Barbro Wettergren knypplar Sol på våg

Maritha Gustafson till höger  Lena Edvinsson till vänster

Lena Edvinsson till vänster knypplar en egen kompostion och Maritha Gustafson knypplar Istappen

Gunn Britt Roth Julduk

Gun-Britt Roth knypplar Julduk

Marianne Andersson Pärlrad

Marianne Axelsson knypplar Pärlrad (Jämtland)

gata 14

Återigen ett foto av mig vilket betyder inget namn! Klockan börjar närma sig tjugo i fem. Knypplerskorna börjar bli lite trötta och lite frusna efter en hel dag på Storgatan. Snart dags att gå hem.

  rödtornet 2

Det kom en störtskur till efter klockan fem men då hade alla redan hunnit packa ihop och stillheten var tillbaka på Storgatan. Klockan på Rödtornet visar 7. Mamma och jag har bänkat oss i köket och vilar fötterna efter en intensiv dag. Lasse står vid spisen. Nu ska det bli gott med mat!

27/6 2014

Karin Landtblom

%d bloggare gillar detta: