Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Stora Knyppeldagen 2018

DÅ var det dags igen. Fredagen den 29/6 smäller det. Men vi anlände redan den 27/6 till vårt andra hem, Pensionat Solgården.

IMG_1448.JPG

På onsdagskvällen var det den sedvanliga öppningen av Vadstena Spetsmuseums utställning.

På torsdagen är det dags att installlera sig bland Gottfrid Larssons alla statyer. Man känner sig inte ensam en sekund 🙂 Och självklart är mamma och mormor med på flygeln.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Redo för knyppeldag! Allt på plats inne hos mig, och utställningen är hängd samt träsakerna har installerat sig i trädgården. Sol och fint väder – det tackar vi för!

IMG_1482

Inne hos mig sitter Harriet Andersson och Anne-Marie Claesson, som var ute när fotografen var inne. Lasse tog en sväng på stan och fotograferade lite här och där. Fint väder medförde många knypplare på Storgatan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Utanför gamla affären var det lugnt – och, stugan är inte borta… det är bara igenvuxet…

IMG_1475

Detta bildspel kräver JavaScript.

Mellan varven blev det lite promenader hit och dit. Tycklingerundan måste man ju gå! Och på strandpromenaden, och självklart ett besök hos släkten på kyrkogården. Men… jag tror ingen av dom var hemma…. de var hos mig i Gottfrid Larssongården 🙂

Inte helt felt att varva ned med en solnedgång efter en hektisk dag. Vadstena levererar!

Nu är det mesta uppackat igen här hemma. Vi ses nästa år.

//Karin Landtblom 3/7 2018

 

 

%d bloggare gillar detta: