Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Några foton från Lottas semester

Denna vecka (5/2 – 13/2) får du 10% rabatt på köp gällande nedanstående beskrivna produkter. Mönster: Näckrosen motiv, Solfjäder (mini, mellan eller stor) samt Gunnel (kvadrat, rektangulär eller längd). Ställning till solfjäder passande till dessa solfjädrar (ordinarie pris 65 kronor). Garner: Venne 70/2 (ord pris 30 kronor), Venne mulicolor (ord pris 70 kronor) samt Goldschild lan 18/3 (ord pris 55 kronor). Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Lotta Fällgren Glemme tog med dynan på semestern – och med jämna mellanrum har det plingat till i min telefon. Lika spännande varje gång att få se vad hon knypplar. Man får lov att säga att hon varit mycket produktiv. Först ut var det nya mönstret på Näckrosen. Se bild nedan. Mönstret på Näckrosen motiv gavs ut 2020 med anledning av affärens 1oo-års jubileum. Mönstret kommer från Elsa Petersons Spetsaffärs mönstersamling och är bearbetat av Harriet Andersson. Mått 8,5 x 11 cm. Ca 60 par lingarn 90/2 eller 80/2 samt 9 par pinnar pärlgarn nr 8 eller langarn 18/3. Pris 100 kronor. Lotta har lagt in Venne 70/2 i några olika nyanser enligt bilden. Alla färger på Venne som jag har i lager ser du på bilden under näckrosen. Venne 70/2 motsvarar Bockens 100/2 i grovlek. Pris 30 kronor.

Sedan var det dags för Minisolfjäder, mellan (det finns en mini och en stor också – se följande länk https://elsapetersonsspetsaffar.com/nyheter/ ) Mönstren (mini, mellan och stor) är komponerade av Eva Wikström och denna (mellanstorleken) knypplas med 25 par 60/2. Diameter = 13,4 cm. Pris: Mönster 95 kronor och ställning 65 kronor. Den monterade får vi avvakta med ett litet tag till. Lotta har valt ett par nyanser av Bockens 60/2 + en Venne multicolor för att få lite mer liv i spetsen. Multicolor motsvarar 60/2 i grovlek, finns i många olika kombinationer, se nedan. Pris 30 kronor per rulle.

Ni tror väl inte att Lotta var klar med detta? Nej då. Nytt pling – och så var Gunnel kvadrat på gång! Se nedan. Även Gunnel är ett mönster med ursprung i vår mönsterkällare. Mönstret är bearbetat av Karin Granbom Johansson och finns i tre varianter: kvadrat, rektangulär samt längdspets. Även dessa hittar du under Mönster:Nyheter. Mönstret knypplas med 33 par 60/2 och 3 par 18/3. Mått på duken är 12,5 x 12,5 cm och mönstret kostar 125 kronor. Lotta använder sig av en färgad lantråd (lin) från Goldschild. Bilden underst på sidan visar de olika färgerna jag har i lager och priset på en rulle är 55 kronor.

Tack för alla bilderna Lotta – och välkommen hem! Nu väntar vi bara på den monterade solfjädern! 🙂

När du beställer kan du göra detta via Order och kontakt på hemsidan (Jag svarar så snart jag kan på mail och bekräftar beställningar) – skicka mail till elsapeterson.spetsar@gmail.com – ring/sms:a till 0761659300. Du kan beställa vardag som helg. Jag skickar via postnord och du betalar endast för den aktuella portokostnaden. Betalning sker vid leverans till Swish eller Bankgiro. Betalning kan även ske via PayPal, gäller framförallt från utlandet. Jag postar omgående och har du tur kommer paketet redan nästa dag! Ring gärna om det är något du undrar över. Jag har ett annat jobb att sköta – så svarar jag inte så tala in ett meddelande så återkommer jag så snart jag kan! Erbjudanden gäller ej i kombination med andra erbjudanden.

Hoppas alla varit ute och njutit av solen idag! Det känns att vi går mot både varmare och ljusare tider nu. mvh Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 5 februari, 2022 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: