Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Föreningen Knyppeldynan 25 år

I lördags firade Föreningen knyppeldynan 25 år. Jag var där både som medlem men också för att hålla en föreläsning. Ett mycket trevligt arrengemang som gick av stapeln i Öjersjökyrkan i Partille kommun utanför Göteborg. Kyrkan låg naturnära och vackert. Väggar och fönster var fulla av utställda spetsar. Alla fick en fin linneduk med tryck att skydda knypplingen på dynan med. Den har jag redan börjat använda! Jag fick med mig en hel låda med Göteborgskex! 🙂 Träffade ett par av barnbarnen i söndags – de tyckte att det var en väl genomtänkt present!!

För min del har knypplingen äntligen tagit fart igen. Vi började vår kurs förra veckan. Jag har legat lite på latsidan så första gången ägnade jag åt att pricka upp ett mönster. Sedan har jag roat mig med att spola på garn på 80 par pinnar i veckan. Och så äntligen var det dags att sätta upp mönstret. Jag ska knyppla sjalen Kvarnvingen i grafitgrått silkegarn. Än så länge har det fungerat fint. Garnet är härligt att knyppla med.

Avslutar med Liten blombård – för tillfället designad för att passa in till Halloween. Spetsen är knypplad av en av Lotta Glemme Fällgrens elever i Västervik!

Tills vi hörs igen önskar jag alla en skön höst. Det märks att hösten är på gång både vad det gäller dagsljus och höstfärgerna. Nu ska jag sätta vid dynan och titta lite på TV. Hälsningar Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 21 oktober, 2021 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: