Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Föreläsning och lite annat

Hej

Här följer en uppdatering om vad som är på gång!

28/9 Ny föreläsning på gång i Vadstena föreläsningsförenings regi. Plats: Vadstena Folkhögskolas aula, Arken , kl. 19:00 Titel på föreläsningen är: 101 år i knypplingens tjänst.

Syfestivalen ställer in alla arrengemang under höstterminen.

Bor du i Vadstenatrakten och funderar på att gå knyppelkurs. Dels finns det en i Svenska spetsars regi (som vanligt) och sedan kommer även Vadstena Spetsmuseum dra igång en kurs (detta är helt nytt). Denna kommer att vara varannan måndag med start den 13/9 kl 18.30. Vill man testa innan man skaffar eget så har de både dynor och pinnar att låna. Du får höra av dig till arrangörerna för mer information.

Och sist men inte minst. Någon gång framåt hösten kommer det några nya mönster. Ett längdmönster, en helknypplad kvadrat och en helknypplad rektangel. Det är en bearbetning av ett gammalt Vadstenamönster. Detta är ett mönster som jag vet att mamma hade planer att ge ut tidigare och sedan har även jag fastnat för det – en riktig läckerbit om jag får säga det själv. Så vad passar väl bättre än att ge mönstret namnet Gunnel efter mamma 🙂

Nog med information idag. Klart slut och ha det så bra önskar Karin

Information

Detta inlägg publicerades den 6 september, 2021 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: