Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Nya färger av Bockens garn

Hej och God fortsättning på det nya året. Jag börjar med att visa 2 nya kulörer av Bockens garn 35/2. Dels är det den grafitgrå (7502) som redan kommit i 60/2 men nu också finns i 35/2, dels är det röd (520) som tidigare varit den röda som funnits i 60/2 men som nu även ska finnas i 35/2. Det finns alltså numera 2 olika röda i Bockens sortiment i grovlek 35/2, den gamla 1007 och den nya 520. Jag lägger in en bild på dessa bredvid varandra så att ni kan se skillnaden i nyans. Tänkte försöka säga något om skillnaden i färg och då kom jag osökt in på Bengt Grive och hans referat av konståkning. Han hade visserligen en färgkarta från Beckers med sig i sitt kommentatorsbås, men eftersom han inte tyckte att dessa namn var så spännande så började han ge sina egna färgbeskrivningar, som blåbärsrisgrönt och mörkvitt :-). Så vad ska jag då säga om de två röda kulörerna i Bockens 35/2? Nr 520 som går lite mer åt det gula hållet kan man väl kalla julröd och den andra, 1007, som i så fall går aningen åt blått kanske man kan kalla rödvinsröd, men inte så mörk som Bordeaux. Eller om man tittar på färgerna ur fysikalisk synvinkel så har nr 1007 längre våglängd och ligger närmare elementarfärgen röd. Ni får avgöra själva i bilden här under där ni har 520 till vänster och 1007 till höger.

Övriga nya färger som finns av Bockens knyppelgarn ser du i bilden nedan. OCH under våren kommer det dessutom att dyka upp ytterligare nya färger! När de är klara med infärgning av nya färger kommer även en ny färgkarta att finnas som ni kan beställa hos mig.

Hälsningar Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 10 januari, 2021 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: