Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Klosterliljan

Klosterliljan – Motiv. Det är det andra mönstret med anledning av affärens 100-årsjubileum – och vad passar då bättre än en Klosterlilja. Ett gammalt mönster från affärens mönstersamling, bearbetat av Harriet Andersson.

Klosterliljan – Motiv _ Specialutgåva
Mönster från Elsa Petersons Spetsaffärs mönstersamling, bearbetad av Harriet Andersson. Mönstret är det andra som ges ut med anledning av affärens 100-års jubileum 2020. Mått 13 x 9 cm. 53 par lingarn 60/2
1 par pärlgarn nr 5 eller langarn 18/3 eller Goldschild 18/3 i olika färger
Pris 100:-

Mönstret har varit på gång i många år – Här ser vi Harriet Andersson, knyppeldagen 1996 (?) med Klosterliljan på klänningen. Nu dök mönstret upp i medvetandet igen – och det passar ju bra med tanke på vilken symbol för Vadstenaknypplingen som Klosterliljan är. Normalt sett är Klosterliljan knypplad i mycket tunn tråd. Här har Harriet anpassat den så att den ska fungera till exempel som en applikation på en klänning eller kanske som en tavla. Detta år knypplade Harriet på en Trollslända. Mer om detta gamla Vadstenamönster hittar du på https://elsapetersonsspetsaffar.com/trollslandan/

Specialskyltning i affären i Vadstena någon gång på 1990-talet. Här visas några av alla mönster på Klosterliljan som finns.

Vad är då Klosterliljan. Den figur som ska finnas med i mönstret för att det ska kallas Klosterliljan är just det motiv som affären nu ger ut i samband med jubileet. Sedan finns en mängd andra figurer som också kan vara med varav sippor och eklöv är vanliga. Vill du läsa lite om historiken bakom Klosterliljan så gå till denna sida: https://elsapetersonsspetsaffar.com/klosterliljan/

Detta är en Klosterlilja.
Denna spets heter Ingrid. Hade den haft med en klosterlilja så hade det varit en – men nu finns ”bara” diverse av de andra figurerna som skulle kunna vara med i Klosterliljan – därför ingen Klosterlilja!
Denna lilla infällning heter Droppen. Är det en Klosterlilja? Nej, inte heller här hittar vi Klosterliljan – bara diverse andra figurer!
Examensprovet – vad är detta? Klosterlilja förstås!
Erbjudande 30/5 – 13/6 2020 Mönster till Servettkorg (13x13cm) 135 kronor Lingarn Barkonie 50/4 16 kronor/rulle Finns i 18 olika färger, se https://elsapetersonsspetsaffar.com/garn-tillbehor-2/ Det går åt 3 rullar till en korg. Ordinarie pris: 135+3*16= 183kr Erbjudande: 150 kronor (Moravia Superstärkelse, 125 kronor) Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden.

LITE MER ERBJUDANDE: Nu är det helt klart att det inte blir någon knyppling i Vadstena i sommar, inga kurser, ingen knyppeldag och Vadstena Spetsmuseum håller stängt. Det är tråkigt – men vi får se fram mot nästa år istället. Under tiden kör vi på med postpaket! Från och med idag och fram till 30/6 får du 10% på beställningar på 100 kronor och mer.

Beställer gör du på följande sätt: Skicka din beställning via Order och kontakt på hemsidan, Skriv ett mail till elsapeterson.spetsar@gmail.com eller ring/sms:a till 0761659300. Om jag inte svarar – prata in ett meddelande så ringer jag tillbaka. Det går bra att beställa helg som vardag – och skickar gör jag så snart som möligt – oftast dagen efter beställningen inkommit. Hälsningar Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 6 juni, 2020 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: