Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

4 år utan mamma

Idag har det gått 4 år utan min mamma. Jag saknar henne mycket – men samtidigt är jag väldigt glad att fått ha haft henne som mamma i så många år. Och det är ju så att hon är med mig varje dag i allt jag gör – men bara på ett lite annat sätt. Precis som i dikten i tidningsklippet nedan. Jag hittade detta i en av lådorna i mammas byrå – och jag är säker på att det finns en anledning varför det låg där – hon ville att jag skulle hitta det! Jag känner att mamma betytt mycket för många som mött henne och pratat med henne – och varje gång hon kommer på tal blir jag glad! Hon har gjort ett stort avtryck hos många. Dels för sin stora kunskap som hon gärna delade med sig av – men också för sin ärlighet. Hon var inte sen att fråga vad man kunde i knyppelväg och kunde rent av avråda kunder från att köpa vissa mönster, ibland på ett ganska bestämt sätt. Många kunder, som inte höll på med knyppling, hade det på sin ”attgöralista” att ta en sväng till mamma i affären, kanske köpa ett vykort men framförallt att få prata lite – detta gällde både Vadstenabor men även utsocknes. Och var det inga kunder satt hon vid skrivbordet och läste tidningen, löste korsord eller ringde i telefonen. Mamma var 92 år på sitt 93:e när hon dog. Sista dagen på ”jobbet” var första vardagen i januari 2016. Idag ska jag tänka extra mycket på dig mamma, om det nu är möjligt!

Information

Detta inlägg publicerades den 16 maj, 2020 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: