Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Mönster från Spanien

Hej

Jag har tagit hem lite mönster från Spaninen: Mönstren är tryckta på en något tunnare papp än den vi oftast har i Sverige. Mönstren är uppstuckna. Till de flesta följer ett fotografi, men några har inget fotografi. Det finns inga beskrivningar. Eftersom det är spansk knyppling överensstämmer inte alltid slagen med de vi är vana vid i Sverige. Detta innebär att det förekommer markeringar som vi inte är vana att se på en del mönster samtidigt som spindlar och annat ser ut precis på samma sätt. Detta sammanlagt innebär att du bör kunna knyppla relativt självständigt samt att du vid behov behöver kunna söka efter hur slag utförs. I nuläget har jag alltså inte någon mer hjälp att ge än det foto som bifogas. Men samtidigt – alltid roligt med en utmaning!!

Jag har ytterligare några mönster som jag hoppas hinna lägga upp i helgen.

Jag har angivit vilken garntjocklek som det ska vara. Jag kommer även att få hem garn från Spanien inom en månad, förhoppningsvis.

Spaninen bild 1

Spaninen bild 2

Spaninen bild 13PNG

Spaninen bild 4

Väska nummer 3 är tillfälligt slut men kan beställas.

Spaninen bild 5PNG

Solfjädersmönster 5,2 x 16 tillfälligt slut men kan beställas.

Som vanligt kan du beställa via: Order & Kontakt här på hemsidan, mail till elsapeterson.spetsar@gmail.com eller ringa/sms till 0761659300.

Jag kommer snart tillbaka med våra nya mönster + erbjudanden som gäller i samband med Syfestivalen!

Snart är våren här 🙂

Karin Landtblom

 

 

Information

Detta inlägg publicerades den 1 februari, 2019 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: