Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Input utifrån

Hej Det är så roligt när jag får fotografier på spetsar knypplade på affärens mönster. Här kommer ett par exempel. Vi börjar med mönstret Catwalk. En längdspets är användbar till mycket. Här ser ni ett exempel på hur fint den passar på en ljuslykta. Ljusgalset kommer från Svenska spetsar. Passning från baktass till framtass – 4 katter behövs. Foto ljusglas: Lotta Fällgren Glemme och dynan: Kerstin Olsson.

Ett annat mönster som från början var en infällning är också användbar. Mönstret heter Viol. För fällde man ofta in spets i allt från kuddar, gardiner, kläder, underkläder osv. Här nedan ser du hur Kerstin Olsson dekorerat en kudde med denna infällning. Snyggt!

Information

Detta inlägg publicerades den 5 november, 2022 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: