Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Harriets dockor

Har du vägarna förbi biblioteket i Vadstena? Gå då in och titta på Harriet Anderssons utställning! Jag tog lite bilder i lördags till er som inte har möjlighet att åka dit. Hon är som ni redan vet väldigt skicklig, båda att knyppla men även att sy kläder. Kläderna till dockorna är tillverkade enligt konstens alla regler, som om de skulle sys till en människa. Skillnaden nu är att allt, inklusive underkläder, är knypplade. I utställningen finns även hennes minibutiker. T.o.m. små minikartonger för garn och annat kan ni se där. Det är också några imponerande dukar uppsatta på väggen. Mönstrena till dessa kommer från Elsa Petersons Spetsaffär, och Harriet har vid olika år knypplat på dessa utanför butiken på Storgatan 23. Det är ett tunt metallgaller i fönsterrutorna, vilket gör att en del bilder kan vara lite otydliga. Jag hann även med ett besök vid graven. Mamma fyllde 99 år i torsdags den 6/10 och så var det namnsdag i fredags 7/10 (Birgitta), så vi hade lite att fira.

Nu har jag färgkartor över Bockens knyppelgarn i lager. PRIS: 50 kronor

Information

Detta inlägg publicerades den 9 oktober, 2022 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: