Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Nya mönster

Hej,

då var det dags igen – 3 nya mönster och ett omtryck av en spets som varit ur sortimetet ett längre tag. Alla spetsarna finns inlagda under länken: https://elsapetersonsspetsaffar.com/nyheter/

Inspirationen till att göra ett Sjalmönster av Kvarnvingen kommer från Rosel Andres som skickade en bild på sin sjal till mig. Jag föll för den vackra formen -så det vara bara att ta fram mönstret! 🙂 TACK ROSEL!!! Nedan ser du Rosels bilder på den sjal hon gjorde. Den blev 190 cm lång!!!

Kvarnvingen – Löpare eller Halsduk/Sjal. Knyppla så lång du vill. Traditionellt Vadstenamönster som uppenbarat sig i olika skepnader genom åren.

Gummor och gubbar – bokmärke. Nykomponerat mönster!

Hörn till Prinsens glasögon – nu kan du tillsammans med längdspetsen knyppla allt från små kvadratiska/rektangulära bårder till näsdukar! Traditionell Vadstenaspets.

Mariaspetsen – En traditionell vadstenaspets åter i lager. Fint i rött till jul 🙂

Nu har den nystartade föreningen CSKV kommit så långt att man kan bli medlem. Mer om föreningen hittar du i texten nedan:

Information

Detta inlägg publicerades den 5 juni, 2021 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: