Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Vadstena utan knyppeldag

Hej igen

Då har man varit i Vadstena igen – denna gång utan knyppeldag. Så istället för att tillbringa hela dagarna i Gottfrid Larsson-gården har jag haft semester! Det var varmt och en hel del tid tillbringades i och vid Vättern. Nere på gräsmattan nedanför Klosterkyrkan kunde man välja mellan sol och skugga och bara 5 meter till vattnet 🙂

Vissa promenader är nödvändiga när man är i Vadstena. Man måste runda piren. Man måste gå Tycklingerundan. Man måste gå till kyrkogården.

Tycklinge

Det blev en utflyktsdag också. Vi var uppe på Hjässan på Omberg och såg oss omkring. Sedan åkte vi via Heda och Rök till Väderstad där vi fikade och tog en titt på MarcusKräftan. Tillbakavägen till Vadstena gick över slätten och vi stannade till i Bjälbo.

Hjässan
Bjälbo kyrka

Jag hann också med en föreläsning för guidekursen på folkhögskolan. De fick också en liten förhandstitt på utställningen i Spetsmuséet. Det var spännande att få gå in och se ungefär hur den kommer att se ut 🙂 Tack alla ni som håller igång muséet. Ni gör ett fantastiskt jobb! Nu är det ju av kända skäl stängt i sommar – så vi får hålla oss till tåls till nästa sommar!

Folkhögskolan med rejäla avstånd mellan alla!
Tjuvkik…. En liten detalj från Vadstena spetsmuseum.

Vi bodde i Lejonrummet på Pensionat Solgården. Alltid lika trevligt att vara där. Fint väder så frukosten avnjöts i trädgården. Hoppas på att göra ett besök till längre fram i sommar!

Underbart att få bo med Rödtornet inom räckhåll! Då känner man sig hemma.

Affären på nätet är öppen precis som vanligt. I vanlig ordning kommer beställda varor inom ett par dagar, och man kan beställa precis hur lite eller mycket man vill. Frakten motsvarar portot, dvs väger det under 50 gram så kostar det 11 kronor! Beställer gör du via Order och kontakt på hemsidan, eller så mailar du till elsapeterson.spetsar@gmail.com eller så ringer du till 076 1659 300. Hoppas att ni får en skön sommar. Lite trist att det regnar just nu – men då kan man ju ta fram dynan! Vänliga hälsningar Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 5 juli, 2020 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: