Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Finbesök och Guldvingar

Hej igen

Det var väl inte helt oväntat besök – men ett väldigt trevligt och annorlunda besök jag hade i går onsdagen den 10 maj! Det kom nämligen hem 5 damer, Lena, Karin, Monica, Saga och Barbro som avslutade sin knyppeltermin med ett hembesök i den nuvarande Elsa Petersons Spetsaffär. De kom lastade i en bil – och jag fick hjälpa till att stänga dörren så att alla fem kom in i bilen när det var dags för avfärd. Skylten som en gång i tiden satt på Skenningegatan 11 där mormor Elsa började sin verksamhet 1920 sitter numera på Finkvägen 17 i Gustavsberg. Cirkeln är sluten! 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu har jag bestämt tider för Knyppeldagen och dagarna runt omkring Tider för knyppeldagen

Platsen är Spetsmuseet på Skänningegatan i Vadstena – Granne med Skänningegatan 11! 🙂

torsdag 29/6 kl 13-17

fredag 30/6 kl 10-17

lördag 1/7 kl 10 – 17

söndag 2/7 kl 13-17

måndag 3/7 kl 10-17

För er som gillar James Bond – jag kan tyvärr INTE erbjuda Goldfinger (kanske skulle vara något 🙂 ) MEN däremot material för Guldvingar – det kanske duger lika bra! Eller kanske silver? Även korset i bokmärket Tro hopp och kärlek blir vackert med Silver eller Guld i korset. Den lilla Ängeln är hämtad ur Bokmärket Änglarna. Tråden finns i för närvarande i 60/2 och kostar 45 kronor. Kommer sannolikt även i 40/2 inom kort.

I helgen blir det lite varmare säger dom – visst vore det skönt med lite sommar snart!!

Vänliga hälsningar

Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 11 maj, 2017 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: