Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Teknikhjälp

Hej

Jag har fått några frågor om hur man hittar filmerna.

Antingen klickar man på den länken jag hade lagt in i meddelandet i går.

Eller så ”googlar” man på Karin Kihlblom Youtube och då kommer man till min ”kanal”.

Väl där så finns det 5 filmsnuttar som heter ”Några gamla uvar finns kvar”, ”In på kontoret”, ”Stipendiat från Schweiz”, ”Utställning Rådhuset” samt ”Föreläsning Registrering”.

Filmerna kanske behöver placeras i sitt sammanhang för att man till fullo ska förstå innehållet. Kanske får jag anledning att återkomma i frågan och skriva lite om detta här på hemsidan.

Jag har i och med föreläsningarna fått in flera berättelser på temat. Till exempel hur man som kursdeltagare i sommarkurserna i knyppling arrangerade vaktsystem medan några gick in och handlade i vår butik – allt för att inte bli upptäckta under denna ”syndiga” eller snarare ”förbjudna” handling! Likaså berättelser om andra parter som blivit ”ansatta” på samma sätt som vi har blivit.

Man får se detta som ett stycke nutidshistoria, och ett exempel på maktmissbruk. Men likaså hur lätt det är för människan att falla för trycket och ansluta sig till olika grupperingar. Något som är aktuellt inte minst i Morgan Allings kamp mot mobbing.

Nåväl – nog för idag!

Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 27 mars, 2017 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: