Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Mamma har ordet

IMG_5543

Nu är det klart – föreläsning nummer fyra har förmedlats först i Vadstena och nu idag även i Kallhäll hos Knyppelpinnarna. Som framgår av titeln är detta en föreläsning som handlar om mormor och mamma och nu mig och vår affär – Elsa Petersons Spetsaffär. Precis som framgår på bilden ovan är föreläsningen planerad tillsammans med mamma. Jag intervjuade henne i december 2015 och vi pratade en hel del om innehåll och titel under mammas sista månader i livet. Hon har godkänt titeln. Hon tycker att det var helt ok att jag skulle berätta lite av vad både hon och mormor fått utstå under åren.

Om ni går till min Youtubekanal kan ni lyssna på lite av vad hon har att säga. Filmerna är offentliga för stunden. Jag kommer att stänga ner filmerna om en vecka!

Lyckligtvis har saker och ting förändrats under åren … … .. och fler ansluter sig och ”förkunnar” olika konstigheter av samma slag som filmerna visar!

Mamma – du var en stark kvinna – den starkaste jag träffat. Och i det maktspel du och mormor blev inkastade i gick ni ut som segrare. Affären finns kvar och är den äldsta i sitt slag! Om tre år firar vi 100 år! Din styrka mamma kan beskrivas med följande ordspråk:

”Låt inte din vilja ryta när din styrka bara behöver viska” ”Engelsk ordspråk”

Kom ihåg erbjudandena om påskgarn! 4 rullar för 150 kronor.

Vänliga hälsningar

Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 26 mars, 2017 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: