Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Borttappat garn och erbjudande

Hej

Tre roliga dagar på Älvsjömässan är över och jag har fått träffa både gamla och nya kunder! En av er tappade en plastpåse med några rullar garn när du åt i cafeterian. En vänlig person kom och lämnade dessa till mig – så att rätt ägare skulle kunna upphittas. Känner du igen dig – maila i så fall till mig så får vi se om det var din påse jag fick in!!

Allt inom knyppling var samlat och förutom oss var Vävlina, Svenska spetsar och Knyppelpinnarna representerade. Flygande fågel av Inez Pettersson fanns med i påskriset. Tänk vad modern Inez var som komponerade dessa tredimensionella fåglar redan på 1920-talet! Eva Wikström var med mig på fredagen. Tyvärr missade jag att ta kort på henne när hon (fröken Hök) passande nog satt och knypplade på Ugglan!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och för er som inte var på mässan. Jag tryckte om ett kärt gammalt mönster TROLLSLÄNDAN, som varit slut ett tag, inför mässan. Mässpriset 60 kronor gäller även nu för er som inte var där fram till och med den sista februari.

Likaså finns det kvar lite av det gamla garnlagret – väldigt vackra blekningar och fin lyster. Det som finns kvar är: Bockens lingarn 35/3, 40/3, 50/3 i helblekt (4/4) och 60/3 i halvblekt (1/2). Fyra rullar = 100 kronor (blanda mellan grovlekarna som du själv vill).

Jag har också en låda 80/2 (4/4) Knox´s linnetråd. Detta garn ligger i pasmor om 1/4 oz. = ca 7,1 gram. 50 kronor/pasma.

Vänliga hälsningar Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 20 februari, 2017 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: