Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Gott Nytt År

Hej och tack alla följare för det gångna året. Ni har varit ett stöd i vått och torrt – och det är det som gör det roligt att hålla igång!

I år (30/12 2016 kl 18.33) hade det varit inne 12 252 besökare (en ökning från förra året då det var 9988 besökare) på hemsidan från följande länder:

flaggor

Den mest klickade länken  i år är MÖNSTER

Den sida som tittats på flest gånger någonsin är Knyppeldagen 2016

Och den mest aktiva papegojan är papegoja

Nästa år blir det både föreläsningar i Vadstena och i Kalhäll samt försäljning på Syfestivalen i Stockholm och Köp & Sälj i Kalhäll.

Den nya föreläsning heter:Elsa Petersons Spetsaffär; Spetsar och arsenik. Information om tider mm hittar du på KALENDARIUM

OIDFA: En förening som värnar knyppling världen över. Medlemskapet kostar 330 kronor per år, och då får man deras mycket intressanta tidning 4 gånger per år. Är du intresserad så maila till: kerstin.eriksson@mbox314.swipnet.se 

Och så nya spetsaffären, alla delar av rummet är inte tillräckligt ok för att visas upp på bild ännu, men jag skickar med ett smakprov på två väggar. Och då ser ni inte allt jag ställt undan på golvet och bakom ryggen 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det bruna skåpet är det skåpet mormor Elsa hade i början när hon sålde spetsar i våningen. Det andra skåpet är tillverkat till Skänningeutställningen 1929 och är detsamma som har stått i butiken.Men Överstycket har inte fått plats där så det är lite nypremiär att detta kommit upp. Och dockskåpet däremellan är tillverkat till mamma, även det 1929. På följande länk kommer du till sidan om Skenningeutställningen med bland annat ritningar till skåpet med och annat roligt att beskåda: Skenningeutställningen 1929

Nåväl – detta blir nu det sista inlägget för i år. Mamma var 100 % engagerad i verksamheten så länge hon levde. Nu när jag tagit över rörelsen märker jag av hur mycket hon har betytt för så många och det  är rörande med alla fina samtal och hälsningar jag har fått efter mammas bortgång. Men på något sätt är hon ändå med. Genom att hålla liv i affären, även om det sker på nätet, så hålls även mamma vid liv. Hon är med i dagliga samtal och kommer att få vara det för alltid. Därför känns det bra att avsluta år 2016 med en bild på mamma från hamnpiren med hela Vadstena bakom sig. Skulle tippa på att bilden är tagen runt 1929. Visst är hon fin.

mamma

Det har blivit som hon ville utifrån den versen som jag hittade i mammas byrålåda. Hon lever vidare med oss:

Döden betyder ingenting.

Jag har bara dragit mig tillbaka i ett annat rum.

Jag är jag och du är du. Allt vi var för varandra det är vi fortfarande.

Nämn mig vid mitt vanliga familjära namn, tala till mig på samma sätt som du alltid brukade.

Ändra inte ditt tonfall, håll sorgen borta från din röst. Skratta tillsammans med mig, som vi alltid brukade skratta till vardagens småting.

Var med mig. Le med mig. Tänk på mig. Bed för mig.

Låt mitt namn fortsätta vara en del av din vardag.

Livet betyder detsamma, ingenting har skett som förändrar det.

Livet går vidare, därför att det måste gå vidare.

Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap.

Varför skulle du sluta tänka på mig för att du för att du inte längre kan se mig.

Jag väntar på dig, för en kort stund, alldeles i närheten.

All är bra

30/12 2016

Karin Landtblom

Information

Detta inlägg publicerades den 30 december, 2016 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: