Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Information om våren 2018

Hej alla.

Dags för en ny termin – och vad är väl inte roligare än att sätta klorna i något nytt.

Lagom till Syfestivalen 23 – 25 februari i Älvsjö kommer det att finnas 5 nya mönster. Pepparkaksgubben Birk kommer att få sällskap av Pepparkaksgumman Freja. Nyckelringen Mitt Hjärtas Nyckel får sällskap av nyckelringen Äpplet. Dessutom kommer det ett par påsknyheter komponerade av Harriet Andersson samt en bearbetning av ett gammalt originalmönster från Elsa Petersons Spetsaffär, pepparkakan. Jag börjar med att visa bild på pepparkakan. De övriga mönstren kommer att läggas ut inom kort.

Det är Eva Wikström som bearbetat pepparkakan. Formen är cirkulär och spetsen, förutom att användas som en infällning, tavla eller annan dekoration, passar perfekt i underlägget av plast.

Namnet på denna ny skapelse kommer att vara ”Evas Pepparkaka”.

I samband med Syfestivalen kommer jag att ha några nya erbjudanden – och som vanligt kommer dessa även att gälla för er som inte har möjlighet att komma till Älvsjö. Jag återkommer till detta i nästa meddelande.

Förutom Syfestivalen så kommer jag vara med på Föreningen Knyppelpinnarnas köp och sälj i Kalhäll söndagen den 22/4.

Sedan är det även i år dags för den stora knyppeldagen i Vadstena som i år infaller den 29/6. Jag kommer att precis som förra året finnas på plats i Gottfrid Larssongården – samma gård som Vadstena Spetsmuseum. Det ska bli spännande att se vad de ska ha för utställning i år! 🙂

Mina öppettider i Vadstena kommer att vara: torsdag 28/6 kl 13-17, fredag 29/6 kl 10-17, lördag 30/6 kl 10 – 17, söndag 1/7 kl 13-17 och måndag 2/7 kl 10-15

Passa gärna på att bli stödmedlem i Vadstena spetsmuseum (50 kr/år). Detta är en ideell förening som existerar tack vare ett gäng hårt arbetande krafter. Vill du stötta så sätt in 50 kr på Bg 362-5530. Det är som hittat 🙂

Håll utkik efter mer information om de kommande mönstren och erbjudandena.

mvh Karin Landtblom

 

 

Information

Detta inlägg publicerades den 21 januari, 2018 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: