Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Syfestivalen 28-30 oktober

Det börjar dra ihop sig för syfestival – och jag har bokat ett litet bås där jag ska husera med mönster, kort, längdspets, nyckelringar, bokmärken, nålar mm.

Ni kan läsa mer på http://syfestivalen.se/for-besokare-nyheter-stockholm/ och https://sv-se.facebook.com/syfestivalen/

Bilden som valdes ut till sy-festivalens facebooksida är från knyppeldagen i år och det är Gun-Britt Roth som knypplar Sommarfjärilen. Fick nyligen en bild på den färdiga fjärilen.

img_4992

Eva kämpar på med Inez 3 – nu har hon fäst alla trådar – nya bilder finns på https://elsapetersonsspetsaffar.com/inez-vaska-nummer-3/

Lyckades spåra sista kunden i affären – det var Birgitta Petterson som var sist ut! Jag hittade henne på twitter https://twitter.com/birgittapetters?lang=sv skrolla ner till 8 oktober så hittar ni hennes inlägg. Lämpligt nog handlade det sista samtalet med henne om Klosterliljan – och det var också ett par mönster på Klosterliljan som hon tog med sig ut från affären! Så typiskt ”vadstenskt” som det kan bli!

Sista dagen – nu är den över och livet går vidare. Det var en värdig avslutning för butiken. Som synes var det full fart – i stil med knyppeldagen! Jag vill återigen tacka alla som kom och åt lite snittar tog ett glas bubbel och kände in stämningen.

I Gustavsberg håller jag och min man Lasse på med att tapetsera ett rum där lagret ska förvaras. Jag får återkomma med foton när det är klart. Jag har tagit med spetsskåpet från affären + mormor Elsas spetsskåp som har följt med ända från Skänningegatan och butikens begynnelse. Längtar efter att packa upp alla lådor som står i garaget. Även mönsterkällaren kommer att flytta hem till mig – men nu får det i stället heta mönstervinden!

Må så gott i höstvädret!

Karin Landtblom

 

Information

Detta inlägg publicerades den 23 oktober, 2016 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: