Elsa Petersons Spetsaffär Eftr. Du kan betala via FAKTURA, med SWISH eller PAYPAL.

Butiken är den äldsta spetsaffären i sitt slag. Verksamheten grundades 1920 av Elsa Peterson och idag drivs den av hennes dotterdotter Karin Landtblom.

Sista dagen närmar sig

Nu är det klart med vad som händer med fastigheten vilket innebär att jag också kan meddela om affärens sista öppethållande.

Det är som jag redan tidigare skrivit omöjligt att driva en fysisk affär 28 mil hemifrån. Och nu har vi därmed kommit till ett avslut av just denna del av verksamheten. Den 8 oktober klockan 10 -13 är det ”Grand Finale”. Men det vi får hålla i minnet är – att det som ni alla som knypplar vill ha ändå kommer att finnas tillgängligt via vår hemsida! Jag inrättar en ett lager i ett rum hemma i Gustavsberg och på så sätt går verksamheten tillbaka till hur det var i början 1920 när min mormor Elsa startade allting hemma hos sig på Skänningegatan11! Men istället för att förlägga spetsar som var handelsvaran på den tiden, så kommer jag att förlägga mönster, garn, nålar, nyckelringar mm.

Utöver hemsidan kommer jag att vara med på Syfestivalen på Älvsjömässan, Köp och sälj i Kalhäll osv .. .. .. Och vad det gäller knyppeldagarna i juni så ska jag hitta en alternativ lokal i Vadstena just då, så att ni som går kurs ska få en chans att köpa mönster även i fortsättningen.

Så snart allt är klart gällande dödsboet kommer jag att försöka ta tag i mönstren igen – och jag har en önskelista med mönster att gå igenom och se vad som kan bli aktuellt för nytryck. Jag hoppas även att det ska komma några nya mönster vad det lider.

img_46621

Vi fortsätter med spänning att följa Evas arbete med Inez väska nummer 3. Just nu ser det snarare ut som en Ryamatta 🙂

Men det kommer att se helt annorlunda ut när hon väl tagit hand om alla trådar!

img_46651

Gustavsberg 25 september 2016

Karin Landtblom

 

 

Information

Detta inlägg publicerades den 25 september, 2016 av in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: